Aquafitness – Csepel

Aquafitness

Az aquafitness ötvözi az aerobik és gimnasztikai gyakorlatokat valamint a vízben végzett testmozgásnak az egészségre gyakorolt jótékony hatását.

 

Az Aquafitness ajánlható:

 • Mindenkinek, aki fittnek szeretné érezni magát.
 • Fogyni és erősödni vágyóknak.
 • Túlsúlyosoknak, aerobicot vagy más tornát nehezen bíróknak.
 • Mozgáshiányban szenvedő ülő foglalkozásúaknak.
 • Időseknek, kismamáknak (a terhesség 3. hónapjától és a szülés után).
 • Ízületi- és gerincbántalmakban, derék vagy hátfájással küszködőknek,
 • csontritkulás esetén.
 • Krónikus légúti problémákban szenvedőknek (asztma, pollen allergia).
 • Pszichoszomatikus zavarok és depresszió esetén.
 • Operáción vagy tartós sérülésen átesetteknek, hosszú fekvőbetegség után (rehabilitációs tornaként).
 • Kiegészítő sportként.

Aquafitness órarend

Szerda: 17.30 – Zsuzsi

Szombat: 10.00 – Ági

Jelentkezés Aquafitnessre

Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni.

Aquafitness oktatóink

Tarnay Zsuzsanna vagyok, gymstick, pound, generation pound instructor, kölyökfitnesz, senior fitnesz edző, tenisz oktató és táplálkozási tanácsadó. Szenvedélyesen szeretek örök mozgásban lenni!

Gyermekkoromban sokáig versenyszerűen teniszeztem, majd térdsérüléseim miatt a versenyzést abbahagytam és teniszedzőként dolgoztam. Közgazdászként és angol-magyar szakfordítóként végeztem a Pécsi Közgazdaságtudományi Egyetemen. Három kisgyermek boldog édesanyjaként úgy éreztem, nem hagyhatom el magam. Mivel mindig rajongtam a sportért, hamarosan a fitnesz világában találtam meg a helyem.

Az örök fejlődés, mások és saját magam motiválása iránti kiolthatatlan vágy hajt, többek között. A legtöbb, amit másokért tehetünk, hogy magunkra is odafigyelünk! Kortól, élethelyzettől függetlenül mindig fontos, hogy jó formában legyünk, az élet minden területén sokkal sikeresebbek lehetünk, ha tele vagyunk vitalitással, törődünk az egészségünkkel és ezt elsősorban a sport és a helyes táplálkozás segíti elő.

Hiszek a sport felszabadító erejében, hiszek benne, hogy akár a sportban, akár az élet bármely más területén sokkal többre vagyunk képesek, mint amit kinézünk magunkból. Én is és…. TE IS!!

Tarnay Zsuzsanna

Aquafitness oktató

Kollek Ágnes

Aquafitness oktató

Az Aquafitness bemutatása

A legtöbb fitness irányzat, az Amerikai Egyesült Államokban alakult ki. Legelőször a szárazföldi fitness- és aerobik-irányzatok terjedtek el, annak ellenére, hogy már évszázadok óta ismerjük a vízben végzett testmozgást egészségre gyakorolt jótékony hatását. Hosszú ideig ennek egyetlen képviselője az úszás volt, de az utóbbi néhány évtizedben külföldön az aerobik és a fitness térhódítása magával hozta ugyanezen mozgások vízben történő kivitelezését.

Az aquafitness több, mint 25 évvel ezelőtt indult útnak. A képen látható amerikai katona, Glenn McWaters – aki az Amerikai Tengerészgyalogság könnyűatléta-edzője is volt- nevéhez fűződik. Vietnami szolgálata alatt súlyos lábsérülést szerzett. Az orvosok nem látták esélyt arra, hogy újra pályára lépjen és hogy valaha még futni fog, így egy rehabilitációs programot dolgozott ki magának. Az edzésekhez készített egy segédeszközt, egy szivacsos anyagból készült mellényt, melynek segítségével futóedzést tudott végezni a vízben anélkül, hogy az ízületeit terhelte volna. Ez, a Glenn McWaters által kifejlesztett vízi torna belépett a sérülések utáni rehabilitációs programok csoportjába, s az általa tervezett mellény tekinthető a mai aquafitness öv elődjének.

A vizitorna kezdetben kizárólag csak gyógytornászati célokra alkalmazták, hogy ezzel elősegítsék a lesérült élsportolók gyors felépülését. Ez a terv azonban annyira jól sikerült, hogy a sportolók a felkészülési programjukba is beépítették. Évek teltek el, amíg az vízi torna kitört a gyógytornászati keretek közül és elérhetővé vált az utca embere számára is.

Az aquafitness ötvözi az aerobik és gimnasztikai gyakorlatokat valamint a vízben végzett testmozgásnak az egészségre gyakorolt jótékony hatását.